کلیپ هایی که درباره اصطلاحات آبادانی تهیه شده است عموما از کتاب اصطلاحات آبادانی نوشته احمد کعبی فلاحیه کلیپ‌‌‌های تاریخ فوتبال بر اساس کتاب مردان تاریخ سار فوتبال خوزستان نوشته جلیل صفری و خاطرات پیشکسوتان تهیه شده است. همکاران مشعل آبادان در پروژه تاریخ شفاهی آبادان که از سال ۱۳۹۹ فعالیت داشته اند عبارتند از راویان: عبدالحسن بنی سعید و علی اکبر فرصتی، مشاوران: علی پارسا، هوشنگ خواجه ای، صالح گودرزی، زیر نظر مسعود فروزنده.

روی تصویرها کلیک کنید تا صدا پخش شود.

اصطلاحات آبادانی

روی تصویر کلیک کنید تا صدا پخش شود.


سبیل خاطره ساز

روی تصویر کلیک کنید تا صدا پخش شود.




اسطوره فوتبال ایران، پرویز دهداری

روی تصویر کلیک کنید تا صدا پخش شود.




📚 داستان کوتاه

خوشبختی”

برگرفته از یک فنجان قهوه

دوستی میگفت سمیناری دعوت شدم که هنگام ورود به هر یک از دعوت شدگان بادکنکی دادند
سخنران بعد از خوشامدگویی از حاضرین که ۵۰ نفر بودند خواست که با ماژیک اسم خود را روی بادکنک نوشته و آنرا در اتاقی که سمت راست سالن بود بگذارند و خود در سمت چپ جمع شوند سپس از آنها خواست در ۵ دقیقه به اتاق بادکنکها رفته و بادکنک نام خود را بیاورد.


من به همراه سایرین دیوانه وار به جستجو پرداختیم
همدیگر را هل میدادیم و زمین میخوردیم و هرج و مرجی به راه افتاده بود مهلت ۵ دقیقه ای تا ۵ دقیقه اضافه هم به پایان رسید.


اهیچکس نتوانست بادکنک خود را بیابد این با سخنران همه را به آرامش دعوت و پیشنهاد کرد
هرکس بادکنکی را بردارد و آنرا به صاحبش بدهد.


بدین ترتیب کمتر از ۵ دقیقه همه به بادکنک خود رسیدند سخنران ادامه داد این اتفاقی است که هر روز در زندگی ما میافتد دیوانه وار در جستجوی سعادت خویش به این سو و آن سو چنگ میزنیم و نمیدانیم که
سعادت ما در گرو سعادت و خوشبختی دیگران است
با یک دست سعادت آنها را بدهید و با دست دیگر سعادت خود را از دیگری بگیرید.

قانون زندگی، قانون داد و ستد محبت و احترام است.



فرهنگ اجتماعی

هم‌پوشانی‌گرایی

🖊️بهمن شهری

■هم‌پوشانی‌گرایی نوعی سوگیری شناختی است که اعضای جمع تمایل دارند بیشتر درباره موضوعاتی که برای همه‌ آشناست گفتگو کنند و کمتر برای موضوعاتی وقت صرف کنند که برخی اعضا از آن آگاهی ندارند.

به زبان ساده، هم‌پوشانی‌گرایی گرایش به صحبت درباره اطلاعات مشترک جمع است.

□هم‌پوشانی‌گرایی می‌تواند پیامد‌های زیانباری در تصمیم‌گیری‌های گروهی داشته باشد. وقتی اعضای جمع اطلاعاتی را که بقیه ندارند به اشتراک نمی‌گذارند، نمی‌توان انتظار داشت تصمیمات کاملاً آگاهانه اخذ شوند.

بگذارید با یک مثال فرضی قضیه را روشن کنم.

●شاهرخ و دوستانش تصمیم می‌گیرند پس از اتمام کار بروند سینما. موعدش که فرا می‌رسد قرار می‌شود جمع تصمیم بگیرد چه فیلمی‌تماشا کنند. همه خسته‌اند و هر چه تصمیم‌گیری به درازا بینجامد زمان نیز از دست می‌رود. یکی فیلمی‌را پیشنهاد می‌کند و بیشتر جمع موافقت خودشان را اعلام می‌کنند. شاهرخ قبلا آن فیلم را دیده‌ است و به نظرش فیلم بدردنخوری است. برخی‌ها در این مرحله نظرشان را آشکارا اعلام می‌کنند. شاهرخ ترجیح می‌دهد به خاطر جمع چیزی نگوید. دلیل این امر گیر افتادن در دام هم‌پوشانی‌گرایی است.

○در مثال بالا هیچ‌گاه جواب درست و قطعی برای اینکه چه فیلمی‌را تماشا کنیم وجود ندارد. بحثِ سلیقه‌ است. وقتی پای توافق جمع در میان باشد احتمال هم‌پوشانی‌گرایی بالاتر میرود.

■گارولد استاسر، استاد روان‌شناسی دانشگاه میامی‌در اوهایو، و ویلیام تایتِس، استاد روانشناسی دانشگاه فنی آرکانزاس، در پژوهشی مشترک در سال ۱۹۸۵ نشان دادند که افراد وقتی در یک گروه قرار می‌گیرند بیشتر تمایل دارند در گفتگو هم‌پوشانی‌ کنند با اینکه طبیعتاً گفتگو درباره اطلاعاتی که دیگران از آن بی‌خبرند روشنگرتر است.

□هم‌پوشانی‌گرایی زمانی که قرار است جمع درباره موضوعی قضاوت کند و به توافق نهایی برسد شدت می‌گیرد.

یک دلیل می‌تواند محدودیت زمان باشد. فرد ترجیح می‌دهد ساز مخالف نزند تا قضیه زودتر حل و فصل شود. برعکس، اگر تمرکز جمع، رسیدن به بهترین تصمیم ممکن و محدویت زمانی، کمتر باشد، هر کس راحت‌تر می‌تواند نظرش را بیان کند.

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

ما را دنبال کنید: